Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

23. srpen 2021

Informace k provozu mateřské školy od 1.9.2021

Blíží se zahájení nového školního roku. Bohužel, stále platí některá opatření, která mají zamezit šíření nemoci SARS CoV-2.  Na základě doporučení MŠMT jsme opět sestavili Pokyny k provozu platné od 1.9.2021 do odvolání (nejdéle do 30.6.20222)

Pevně věřím, že budeme- li všichni zodpovědní, ten následující školní rok zvládneme bez výrazných obtíží.

Děkuji všem za vstřícnost a pochopení, Bc. Kateřina Stárková

 

Pokyny k provozu mateřské  školy od 1.9.2021

 Dodržování opatření po návratu ze zahraničí

Zákonní zástupci jsou povinni informovat školy o cestách do zahraničí dětí v posledních 14 dnech a dodržovat  aktuální platná opatření pro návrat z jednotlivých zemí (karanténa, testování).

Provozní doba mateřské školy

Provozní doba je od 6.30 do 17.00 (pokud by došlo k nákaze u některého z dětí nebo z personálu a bylo nutné část zaměstnanců poslat do karantény, pak se bude muset provozní doba školy zkracovat).

 Příchod do mateřské školy

Je třeba minimalizovat velké shromažďování osob před vchodem do mateřské školy.

Všechny osoby s výjimkou předškolních dětí a zaměstnanců jsou povinny mít ochranu nosu a úst ve všech vnitřních prostorech školy. 

Předání a převzetí dítěte

Zákonný zástupce zazvoní na třídu, dítě se převleče v šatně a zákonný zástupce ho osobně předá učitelce. Prosíme, aby zákonní zástupci nevstupovali do prostoru tříd, děti předávejte u dveří z umývárny do třídy.

Před vstupem do třídy musí zákonný zástupce dohlédnout na to, aby si dítě samostatně a důkladně umylo ruce mýdlem po dobu nejméně 30 sekund.

Odpoledne si opět zákonný zástupce zazvoní na třídu a po vpuštění do budovy vyčká šatně na předání dítěte pedagogem (při příznivém počasí se budou děti vyzvedávat na školní zahradě a to tak, že zákonný zástupce vyčká u branky na zahradu, než mu pedagog předá dítě) Prosíme zákonné zástupce, aby se v budově školy zdržovali pouze po dobu nezbytně nutnou k předání/převzetí dítěte.

Nástup a adaptace nových dětí, které k nám dosud nechodily!

Z důvodu zvýšených hygienických opatření nebude možné, aby probíhala adaptace dětí, které nově nastupují v běžném režimu. Do třídy bude s dítětem vstupovat vždy jen 1 zákonný zástupce v respirátoru na nezbytně nutnou dobu (každé dítě potřebuje jinak dlouhou dobu). Potom zákonný zástupce opustí budovu a dítě si může po dohodě s učitelkami vyzvednout klidně za 30 minut a postupně tuto dobu navyšovat.

 Co má mít dítě s sebou

  • V šatně pytel na oblečení s náhradním oblečením, oblečení na pobyt ve třídě a pláštěnku
  • V botníku holínky nebo nepromokavou obuv do deště.
  • Lahev na pití, ze které bude po celý den pít a bude si do ní doplňovat za pomoci pedagogů vodu. Je vhodná taková lahev, kterou umí dítě samo otevřít a zavřít. Lahev je nutné viditelně podepsat a každý den si ji odnést domů a vydesinfikovat.
  • Batůžek, ve kterém si bude nosit lahev, příp. oblečení, při odpoledním pobytu na školní zahradě.
  • Dítě si může donést do mateřské školy plyšáka na spaní, ale ten zůstane po celý týden na lehátku – není možné ho nosit po třídě. Jiné hračky není možné do školky prozatím nosit.
  • V pytli v šatně plastový uzavíratelný sáček s 1 rouškou, která bude použita v případě, že se u dítěte při pobytu v mateřské škole objeví příznaky onemocnění

 Zdravotní stav dětí!!!

Do mateřské školy budou přijímány pouze ty děti, které jsou zcela zdravé bez jakýchkoliv známek onemocnění. To znamená, že není možné vodit do mateřské školy děti s rýmou, kašlem a děti, které předchozí dny zvracely nebo měly průjem. Není možné vodit ani děti, které měly nebo mají zvýšenou teplotu (nad 37 stupňů Celsia).

Pokud má dítě alergii projevující se kašlem a rýmou, musí mít tuto diagnózu a její symptomy potvrzeny ošetřujícím lékařem písemně.

V souvislosti s tímto prosíme rodiče, aby učili své děti smrkat - dítě by už ve 3 letech mělo samo poznat, že má u nosu nudli tekoucí až do pusy. Paní učitelky z hygienických důvodů děti ,,smrkat" nemohou.

 Když se u dítěte projeví příznaky nemoci

Pokud se u dítěte projeví jakékoliv příznaky onemocnění, které by mohly odpovídat příznakům COVID-19 (zvýšená teplota, kašel, rýma, ztráta chuti, čichu, nevolnost atd…), nesmí do školky vstoupit. Pokud se tyto příznaky projeví při pobytu v mateřské škole, budou ihned kontaktováni zákonní zástupci, aby si dítě neprodleně převzali. Dítěti bude nasazena rouška a bude okamžitě izolováno od ostatních dětí. Zákonní zástupci po převzetí dítěte musí telefonicky kontaktovat pediatra, který rozhodne o dalším postupu.  

 

zpět na výpis aktualit