Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

26. květen 2024

ŠUMAVOUS - ŠvP MŠ

Milá maminko, milý tatínku,

vyspinkali jsme se do růžova a vyskákali z postýlek (někteří už v půl šesté) plni očekávání, co nám dnešní den přinese.

Po snídani se u penzionu ukázal sám vládce hor Šumavous. Zamával nám za oknem a zase zmizel. Rychle jsme se převlékli do venkovního oblečení a vyrazili se postarat o všechna zdejší zvířátka – nakrmit je a dát jim čerstvou vodu. Jelikož bylo krásně slunečno, po dobře odvedené práci jsme si až do oběda mohli zařádit na zahradě. Pět vylosovaných šťastlivců se svezlo na koníkovi Oliverovi. Je menší, tak nás nemohl povozit dnes všechny, ale v následujících dnech se dostane na každého.

Během poobědové siesty jsme se byli podívat u Oliverova výběhu, kde pan kovář dělal Oliverovi pedikůru. Je to vlastně dost podobné, jako když nám stříháte nehty, jen ty nástroje jsou trochu větší. Pořádnými kleštěmi ostříhal přerostlé části kopyta a pak kopýtko ještě pěkně zabrousit velkým pilníkem. A dostali jsme od něho dárek – do školky si povezeme pro štěstí podkovu.

Odpoledne už se po nebi honily mraky, takže jsme si sbalili do batůžků pláštěnky a vyrazili do lesa. Čekal na nás totiž důležitý úkol. Víla Bezinka nás poprosila, abychom jí pomohli posbírat léčivé bylinky. Našli jsme je všechny! Cestou nás několikrát pěkně zalil májový deštíček.

Po návratu k penzionu jsme měli ještě čas vyrobit si perfektní „fandítka“ na dnešní finálový hokejový zápas. Pak už nás čekala večeře – hora palačinek, kterou jsme hravě a v rekordním čase zdolali. Nezbylo nic! Nakonec ještě záznam do deníčků, večerní hygiena…a jdeme fandit…

Zhlédli jsme 1.třetinu a uložili se do postýlek. Výsledek zápasu se tak dozvíme až zítra…

Dobrou noc!

Vaše děti

 

P.S. fotky jsou opět na NAŠE MŠ, zde najdete odkaz na dvě krátká videa :-)

PŘÍPRAVAFANDÍME

 

 

 

zpět na výpis aktualit