Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

30. květen 2024

ŠUMAVOUS - ŠvP MŠ

Milá maminko, milý tatínku,

máme za sebou poslední den a byl to den opravdu pestrý. Dopoledne se na nás nebe mračilo, proto jsme oblékli pláštěnky a vydali se do lesa najít vše potřebné na polévku. Tu jsme si totiž k obědu vařili MY! Oloupali a nakrájeli jsme kupu brambor a zeleniny, nasypali vše do kotle nad ohněm, přidali koření a za stálého míchání uvařili tu nejlepší polévku, jakou jsme kdy jedli. V kotli zůstalo sotva na dně.

Než jsme si po takovém výkonu trochu odpočinuli, nad Šumavou vysvitlo sluníčko a zase nás rychle vytáhlo ven. Při svačince na terase nás čekalo obrovské překvapení. Přišel až k nám sám Šumavous, kterého jsme předtím jen párkrát a krátce zahlédli za oknem. Dnes byl totiž Terezčin narozeninový den. A všeznalý pán Šumavy to samozřejmě věděl. Přinesl nádherný dort z lesních plodů.  Šli jsme za ním do lesa, prý je tam možné spatřit vílu Bezinku. Měli jsme štěstí a uviděli jsme ji všichni. Šumavous nám pak předal dárek a důstojným krokem odkráčel.

Pod pergolou zavoněl ohýnek a my jsme zatím řádili na skákacím hradu, houpačkách, v „iglú z chrastí“, mazlili králíčky, proháněli ve výběhu kozy a kozlíky… Až vůně špekáčků nás svolala k ohništi. Řádně vyuzeni a zamaštěni jsme vpodvečer odebrali rovnou do koupele. Vymydlení už sladce spinkáme.

Dobrou noc.

P.S. Zítra bychom mohli odjet cca v jednu hodinu, takže nás můžete čekat mezi čvrtou a půl pátou v Komořanech. Už se na vás těšíme :-)

zpět na výpis aktualit