Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

20. říjen 2021

ZEMĚMY na ZŠ K Dolům

Jak už se stává milou říjnovou tradicí, i letos se naše škola ve čtvrtek 7.10. proměnila v jednu velkou tvořivou dílnu a zúčastnila projektu MČ Prahy 12 – ZEMĚMY. Letošní téma, které projekt propojovalo, bylo „kalendář“. Třídní učitelé i učitelé netřídní toto téma žákům představili a ti už pak sami chrlili nápady, jak by se téma dalo zpracovat.

 

Děti v jednotlivých třídách tvořily kalendář z vybrané země. Ve skupinách zjišťovaly, jaké svátky a tradice jednotlivé země slaví, co znamenají a jak jsou společné nebo odlišné s tím, co slavíme v České republice. Po dlouhé době distanční výuky se děti vrhly do práce s nadšením, byly spokojené, že mohou spolupracovat „naživo“ a celý projekt tak provázela velmi příjemná atmosféra.

 

Významnou úlohu na celém projektu měl i náš školní parlament – Modré vážky. Parlamenťáci dokumentovali celý den, dělaly rozhovory s žáky, kteří se narodili v zahraničí. Zároveň vytvořili video, které bude krásnou vzpomínkou na tento den.

 

Letošní ročník ZE-MĚ-MY, možná i díky tomu, že jsme si všichni vážili toho, že probíhá ve škole, jsme si všichni užili tak nějak více, než předchozí roky a pomalu se těšíme na rok příští.

 

Barbora Tamchynová

 
Zde se můžete podívat na video z celé akce a prezentaci našich žáků.

 

zpět na výpis aktualit